fbpx

När det började närma sig lunchtid  fick vi ett infall och packade en grillkasse och promenerade till skogen för att grilla korv till lunch. Solen sken och det var en riktigt härlig höst-vinter-dag. När vi fått fyr på veden så gick vi en vända i skogen i väntan på att lägga på de frysta korvarna på gallret.

När vi kom hem från lunchutflykten så kom min mamma på besök och vi drog igång det årliga lussebaket. Förra året vad första gången jag provade att göra en saffranskryddlag för att få ut så mycket saffransmak som möjligt. I år gjorde jag en snabbvariant efter detta recept, ett recept som även i övrigt var jättebra. Jag har lärt mig att det är bäst att använda rumstempererat smör istället för att smälta det. Jag vet inte om det var det som gjorde det men bullarna blev väldigt fluffiga och goda. Av halv degen gjorde vi snurror fyllda med mandelmassa och kardemumma, och andra halvan blev klassiska lussekatter med russin. Jag tycker helt klart att mandelmassebullarna blev godast.

När jag ändå var igång med allt stök så passade jag på att göra de där goda fikonbollarna jag tipsade om nyligen. Och så stekte jag ett gäng biffar för att ha lite mat förberedd inför nästa vecka. Baksidan av att stöka i köket är just stöket det blir, och att det tar en hel evighet att få det iordning igen. Men efter en herrans massa diskande och torkande av både mig och maken så var köket äntligen rent igen och vi kunde sjunka ner i soffan en stund.
Hur har din helg varit? 
Flygande hälsningar /Nellie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *