fbpx

Trots regn och nära på stormvindar så stod vi fast vid vår plan att åka över sundet för en dag i Köpenhamn,  jag, maken, storasyster, min bror och hands tjejs. Vi skulle avsluta på Tivoli när det började skymma men i övrigt hade vi en rätt öppen dag. Första stoppet blev Torvehallarna vid Nørreport. Det regnade småspik när vi gick av tåget så det var bra att det bara var ett par minuters gångväg bort till Torvehallarna där vi kunde ta skydd mot det ruskiga vädret. Där inne var det redan full ruljans och det var lika härlig atmosfär som vanligt, men det hade gärna fått vara något färre människor. I hallen finns det både modern och klassisk mat och på många sätt märks det att Köpenhamn är en storstad, alla mattrender går att hitta, t.ex. Äggrulle (paleo), grötbar, grönkålssallader mm. När det började närma sig lunchtid valde ett säkert kort, en mysig liten restaurang precis intill där det var betydligt lugnare än inne i hallarna.

Efter maten var det uppehåll en stund så vi passade på att strosa rund på torget mellan de två hallarna och tog sedan även en tur i den andra hallen av det två som utgör Torvehallerne. Något som Köpenhamn är känt för är alla blomsterförsäljare som alltid har ett väldigt bra utbud och prisvärda blommor. Jag hittade hyacint med lång stam, som en snittblomma, som jag tyckte var så himla fina. Men de fick ligga kvar hos blomsterhandlaren med tanke på att vi skulle vara ute på turné flera timmar till. Men fina var de. Skulle någon hitta sådana i närheten av mina hemtrakter så berätta det gärna för mig.

Fulla med energi gick vi en längre tur bort mot Strøget. Jag var djupt imponerad av storasyster som gick hela vägen utan det minsta gny om att hon var trött i benen. Det var en bra bit att promenera för en snart 4-åring. Det regnade dessutom från och till och vinden var ihärdig så vi vuxna hade svårt att hålla värmen men inte hon inte. Hon knallade på. 
Efter några korta stop i några butiker och en fika på ett lite avsides café så var vi äntligen framme vid Tivoli. Klockan hade blivit tre så det var ett tag kvar till skymning men tack vare det gråa vädret så var det ändå effektfullt med all belysning. Här tog batteriet till min kamera slut så det blev inte fler bilder från dagen. På min Instagram finns ett par som jag tog med mobilkameran (sök på nellierolf) 

Vi gick runt i det uppbyggda jul- och vinterlandskapet och så åkte vi ett par  karuseller med sorasyster. Lillasyster då, vad gjorde hon? Jo, henne hade vi lämnat hemma hos hennes farmor och farfar så det var en heldag med vår stora tjej, för första gången faktiskt. Det var lite konstigt att inte ha en vagn att släpa på och vi lärde oss att alltid ha med våtservetter även om vi lämnat bebisen hemma.

Vad har du gjort denna lördag?

Flygande hälsningar /Nellie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *