fbpx

Första veckan med våra nya sömnrutiner gick helt ok. Vi följde planen hälften av dagarna i alla fall och det är ju en förbättring med 50%. I söndags hade jag uppföljning med Tina som peppade mig att fortsätta med planen och få till en rutin som håller på sikt, och det är precis vad jag hoppas vi kan få till. Jag skriver vi för jag har fått med mig maken på tåget och det är ju tur det för annars hade jag haft svårt att slita mig från soffan eller vad det är jag håller på med när ”förbered för läggning”-alarmet ringer kl 22. Då är det slut med skärmtid och dags att göra de sista förberedelserna för att gå och lägga sig.

Jag läste en artikel om vad som händer när vi sover för lite och det var ingen trevlig läsning. Sammanfattningsvis kan en säga att vi blir lättare sjuka, mer trögtänkta, glömmer oftare saker, går upp i vikt, åldras snabbare, ökar risken för cancer och hjärtsjukdomar och har mindre sex.

Nähä, nu är det nog dags att gå och lägga sig! Hur ser dit sömnmönster ut?

Flygande hälsningar /Nellie

3 svar

  1. Usch ja, det är ju så svårt att komma i säng! Jag har alltid haft svårt för det. De sista månaderna har jag även haft svårt att komma i säng eftersom jag jobbat halva nätterna, och det har visat sig vara allt annat än bra….och sedan dålig sömn på det pga stressdrömmar….suck.

    Kan skriva under på flera av symptomen ovan, i alla fall mer trögtänkt, glömmer oftare saker, går upp i vikt och åldras snabbare (i alla fall ser det ut så i spegeln vissa mornar..).

    Nu ska jag försöka göra en nystart i morgon och där ingår bättre sovvanor. Även att hitta tillbaka till bättre mat, inget godis och inget jobb på kvällar och helger. Jag tänker ta tillbaka mitt privatliv helt enkelt…. 🙂

    Kram på dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *