fbpx

Häromdagen kom det ett paket till mig, med pod-utrustning. Jajemen, efter all härlig feedback när jag hade premiär i radio så kände jag att det var dags att göra verklighet av de tankar jag haft ett tag om att göra en podcast. Så nu spånar jag på vilket upplägg podcasten ska ha, hur lång den ska vara, vilka ämnen den ska handla om och vad den ska heta… och här skulle jag behöva lite hjälp, av dig.

Jag skulle bli jätteglad om du ville hjälpa mig genom att dela med dig av dina tankar, önskemål, förslag. Vilken typ av podcast vill du lyssna på?

Vilket upplägg?
Det finns ett par klassiska upplägg att välja på; intervjuer, egna reflektioner och tankar, frågestund. Eller har du någon helt annan idé?
Ska det vara samma varje gång eller blandat?

Hur lång den ska den vara?
0-15 min
15-30 min
30-45 min
45-60 min

Vilka ämnen?
Kategorin kommer vara hälsa.
Vilka ämnen inom hälsa skulle du vilja lyssna på?

Poddnamn?
De ord jag har lekt med är: hälsa, vardag, balans, okrångligt
Vad tycker du podcasten ska heta?

Flygande hälsningar /Nellie

4 svar

  1. Ojojoj vad spännande – you go girl!!! Självklart har jag feedback – älskar ju poddar 🙂 Prio 1: bra ljudkvalite/teknik (ett och annat avsnitt okej men genomgående dålig kvalite och jag slutar lyssna oavsett intresse) men det verkar vara på banan i och med utrustning. Längd: runt 45 minuter (absolut inte längre än en timme och 15 min är för kort) Jag gillar en blandning men med fokus tex på hälsa (där kan ju kost, recepttips, träning, livspusslet, återhämtning, stresshantering, naturupplevelser – allt ingå liksom men med en röd tråd.), De poddar jag gillar bäst och fastnat för är duos dvs två podddeltagare. Blir bättre dynamik och man har lite olika vinklar. Gillar även när den kommer regelbundet så jag vet när jag kan förvänta mig ett avsnitt. Behöver ju inte vara varje vecka. kan ju lika gärna vara den förste varje månad eller liknande. Men random – då tenderar det att försvinna i mängden. Förslag på namn: "Vardagshälsa" Ser fram emot ditt första avsnitt!

  2. Jättespännande med pod! Jag kommer självklart lyssna 🙂
    Jag vet inte exakt vilket sorts upplägg som jag gillar "bäst", men jag gillar när man förstår syftet eller får en slags övergripande bild över hur podden "fungerar". Ibland kan det vara fint med ett tydligt upplägg, och ibland kan det vara himla härligt med vanligt babbel bara!
    Jag gillar när poddar är ungefär 30-45 min långa. Och ljudet måste vara lyssningsbart och "jämt". Att man slipper skruva upp och ner volymen tex.
    Hälsa är ju ett otroligt brett ämne, men jag är intresserad av att lyssna på allt möjligt. Allt från nördig teknik i marklyft till trender, kost, studier och tex psykisk hälsa. Allt är intressant ur en bra synvinkel 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *