fbpx

Hur tänker du när du ska inreda ditt hem? Köper nytt eller letar du på begagnade möbler på andrahandsmarknaden? Jag har fått med mig en loppis-kärlek av min mamma och handlar ofta och gärna second hand, speciellt på stora loppisar där jag kan botanisera vilt bland alla möjliga saker. Vem vet vad jag kommer hem med? Oftast har jag dock något specifikt jag letar efter annars kan det vara överväldigande med alla saker och kläder som ligger huller om buller. Jag river ogärna i stora lådor och muttrar lite för mig själv när det som säljer inte har någon form av struktur på sina saker.

Begagnade möbler letar jag helst efter på Blocket. Om vi bestämt oss för att köpa en IKEA-möbel så kollar jag alltid på Blocket först, innan vi köper en ny. Det finns en stor fördel med att köpa begagnade IKEA-möbler, ja förutom att det oftast är nästan gratis, och det är att de redan är monterade och klara. Jag älskar känslan när jag har fyndat något riktigt snyggt, eller när jag hittar precis den möbel vi vill ha, för en bråkdel av vad den skulle kosta ny. Det är sann lycka för en loppis-själ det!

Ikväll har jag (äntligen) fixat klart en fin byrå som vi ska ha till barnens kläder nu när lillasysters kläder börjar ta mer plats. Det tog ju bara ett par månader! Men så är det när andra saker är mer prioriterade… Det är en äldre IKEA-byrå som var trären men lackad när vi köpte den i somras någon gång. Den har tvättats, slipats och grundmålats innan den slutliga färgen kom på. Jag är supernöjd med resultatet och den blev precis så barnsligt kulört som jag tänkte mig med färgglada knoppar mot en sobert grågrön bas. Jag vill dock poängtera att det ofta inte blir superbilliga att måla om saker för färg är rätt dyrt och oftast behöver en köpa mer färg än en egentligen behöver. Men resultatet blir en högst personlig möbel som ingen annan har och det tycker jag är härligt!

Ja här ser en ju inte de fina färgerna på byrån men jag lovar att visa det när den kommit på plats i tjejernas sovrum. 

Flygande hälsningar /Nellie

2 svar

  1. Å va fint det blev, de runda handtagen är fina 🙂 Vi brukar nog köpa ganska mycket nytt, men välja vad vi köper noga så det inte blir köp och släng. Jag gillar när det är lite bättre kvalité på grejerna 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *