fbpx

Som så många gånger förr så blir odlingarna bortglömda när sommaren och semestern tar slut. Det är ju egentligen galet eftersom det är under hösten som en kan skörda det som vårdats ömt under hela sommaren. Som tur är sköter det sig rätt bra självt så även om det inte har vattnats eller fixats så finns det fortfarande saker att skörda. Det som ger mest skörd med minst omsorg är mina favoriter, tillsammans med de grödor som klarar sig bra från sniglarna. Vad är det då? Jo, här kommer min lista på de tre enklaste sakerna att odla:

1. Squash
Skörda den helst när de fortfarande är rätt små. Då har de ett fastare kött och mindre kärnsträng. Jag har inte provats att använda blommorna men jag har hört att det ska vara en riktigt delikatess.
2. Hösthallon
Vi planerade hallonplantorna i våras och ändå har vi fått en riktigt bra skörd redan detta året. Sniglarna gillar visserligen hallonen men om en bara binder upp dem så kommer de inte åt dem.
3. Ringblomma
Jag kastade ner ett gäng frön tidigt i somras och sen har det kommit flera omgångar ringblommor. De är jättefina att dekorera sallader med (eftersom de är ätbara). En kan också göra egen ringblomsolja som har en läkande och lugnande effekt.  
Vad odlar du helst?

Flygande hälsningar /Nellie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *