fbpx

För ett par veckor sedan när är maken gick på pappaledighet och jag började fundera på livet som icke mammaledig, dvs. arbetande kvinna så blev det lite rörigt. Nya roller och rutiner skulle samsas och vi försökte hitta ett sätt att ta oss an det kommande halvåret då maken är pappaledig, och jag återgår till jobbet igen på ett sätt som funkar för oss båda, och självklart även för barnen. För mig blev det lite som när en har gått och längtat efter på semestern och sen när den plötsligt är där, då faller allt.

Vi hade nästa tre veckor ledigt tillsammans och jag hade tänkt mig att vi skulle ta itu med sådant som inte hinns med när bara en förälder är hemma, och när vi skulle  vara två hemma så skulle vi ju ha hur mycket tid som helst. Tid kanske, men energi, not so much. Det blev platt fall på fixarfronten. Vi tog istället tillfälle att prata igenom hur vi vill att hösten ska se ut, vilka behov vi har och hur vi kan hjälpa varandra att tillgodose de behoven. Det gick inte helt smärtfritt och ett tag famlade vi bort oss ordentligt, men sen hittade vi tillbaka och nu har vi en plan. Det är lätt att glömma bort att nya situationer ofta kräver nya vanor och ibland nya sätt att tänka och förhålla sig till det som är. Mitt bästa tips är att lägga alla korten på bordet för att kunna se helheten och skapa förståelse för varandra. Då blir det lättare att respektera varandras behov och att stötta varandra i vardagen.

Mitt i allt det där så kände jag att jag verkligen behövde komma iväg och få lite lugn och ro. Jag behövde vara för mig själv, ensam men mina egna tankar och känslor. Jag behövde reflektera över det som har varit (8 månader hemma med bebis) och det som komma skall (tillbaka till jobbet på nytt kontor utan att veta vad jag ska jobba med). Så jag bokade in mig på Ystad Saltsjöbad, även kallat YSB. Det var andra eller tredje gången jag var där, men det har hänt en hel del sedan sist. SPA-delen har blivit större med fler varma bassänger, framförallt utomhus. Och så har de skapat en specialattraktion som heter the Creek experience. Jag hade ett helt underbart dygn på YSB och jag kände från första stund att det var precis vad jag behövde för att få ny energi och därmed kunna se klarsynt på saker. Men vi tar det från början:

Jag började med att lämna storasyster hos mormor efter lunch och sen fortsatte jag ner mot Ystad. En timme senare var jag incheckad på hotellet och redo för en lugn simtur i poolen. Jag kände tydligt att jag inte skulle pressa kroppen utan bara låta den komma ner i varv och vila.

Jag hade ett träningspass inbokat kl 18 och jag velade länge om jag skulle gå på det eller inte eftersom kroppen kändes som den gjorde men jag bestämde mig för att vara med, men köra på min nivå. Så jag gick upp till rummet för att duscha av mig och ta på träningskläder. Jag upptäckte då att min dusch var konstig så jag ringde till receptionen och de erbjöd mig ett annat rum. A room with a view!

Vilken underbar känsla det var att öppna upp den franska balkongen och mötas av havets brus. Träningspasset var överraskande utomhus, precis vid havet och jag var glad att jag bestämde mig för att gå. Vi var bara två deltagare på passet som var typ ett cirkelpass följt av löpning i sanden. Det blev ett härligt pass där jag fokuserade på att få igång blodcirkulationen snarare än att ta i för kung och fosterland. Efter passet satt jag en stund i en av de varma bassängerna och tog även ett dopp i det böljande havet innan det var dags att göra sig iordning för middagen.

Middagen ja, en trerätters med gott vin i mitt eget sällskap. Jag tycker att det är lite svårt att äta middag på restaurang ensam. Vart ska man titta liksom? Jag ville inte stirra på de andra sällskapen, men inte heller blippa på min telefon eller titta ner i en bok eller tidning. Så jag gjorde lite av varje. 
Maten var jättegod, men portionerna var lite märkliga. Jag åt en mäktig förrätt med kallrökt lax följt av torskrygg med räkor till varmrätt och som avslutning en chokladbrownie med glass.

Efter maten la jag mig för att läsa men somnade nästan innan jag hann lägga huvudet på kudden. Stay tuned för dag två…

Flygande hälsningar /Nellie

Ett svar

  1. Åh, känns igen så! Vi gjorde samma sak för sex veckor sen, och det är inte helt lätt. Man ska hitta rutiner och alla ska bli tillfredsställda. Vilken otroligt bra ide att åka iväg själv en natt så, och till YSB har jag drömt så om att åka. Synd att det är så långt från mig. Tack för att du skriver om ert här och hoppas ni hittar bra sätt att få allt att fungera. Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *