fbpx

Nu är vi klara med vårt snickrande för denna sommaren och uteköket har fått både el och vatten. Igår satte vi det på prov ordentligt när vi grillade pizza tillsammans med min bror och hans tjej. Jo, du läste rätt, vi grillade pizza. Eller ja, vi grillade en sten som vi bakade pizzan på. Vilken hit! Det var visserligen lite trixigt att baka ut runda pizzor av degen och sen få den upp på den heta stenen i grillen, men det var det verkligen värt. Brorsan visade sig dessutom vara en riktig mästerbagare, både var gäller att baka ut pizzadegen och att få den någorlunda intakt, med tomatsås, ost och skinka, upp på stenen på grillen. Tricket är att inte mesa utanpå att ta sats och köra in spaden under pizzan i ett huj. Lite som att rycka undan duken på bordet utan att sakerna ovanpå ramlar, fast tvärt om. Som grädde på moset fick vi en riktigt solig stund på altanen och det var verkligen en riktigt härlig kväll som jag kommer minnas som en av de bättre denna sommaren.

Flygande hälsningar /Nellie

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *