fbpx

Det här med skor är verkligen intressant och det verkar finnas två läger gällande vilka skor som är bäst. Antingen ska man ha skor som är uppbyggda för att stötta upp svagheter, eller ska man ha skor inte stöttar för att hjälpa till att bygga upp svagheterna. Jag kör på båda delar.

Det var när jag tränade inför en halvmara 2010 och fick väldans ont i höften som jag för första gången provade ut ett par skor på riktigt och fick reda på att jag hade ett pronerande steg. Jag hade så ont i höften så jag kunde knappt springa alls och i panik gick jag på massage och köpte nya skor knappt en vecka innan loppet. Det hjälpte faktiskt för stunden, men inte i längden (och ingen skoskav fick jag trots oinsprugna skor). Jag sprang visserligen inte på ett bra tag efter det där loppet och skorna har inte används särskilt många gånger därefter.

Nästa gång jag skulle köpa skor så blev det ett par för ett normalt löpsteg för jag hade hört att det är bättre att låta foten jobba på att ”normalisera” sig. Jag vet inte om det är tack vare skorna eller något annat, eller kanske en kombination, men jag har inte haft ont i höften mer.

För ett par år sedan började jag springa mer trail och ville därför testa ett par trail-skor och föll pladask för Inov. De är lätta, mjuka och har grymt grepp. Jag är helt såld och vill aldrig mer ha några andra skor. Har du inte testat dem så gör det!

Flygande hälsningar /Nellie

Ett svar

  1. Intressant det där med skor för pronerande löpsteg. Jag köpte ett par sådana ifjol då man ansåg att jag behövde det. Men jag kan inte säga att mina knän blev bättre av det. Kanske tom tvärtom? Och då köpte jag ändå ett par 2000-kronorsskor. Det kanske är så man ska göra, testa med helt vanliga för att bygga upp. tack för tipset, det var väldigt lärorikt. kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *