Ibland går jag helt bananas i köket och mixtrar hej vilt med olika recept. Senast så började det med att jag skulle testa att göra snickerskakor á la Hanna. Men jag ville ha den lite mer ”kakig” så jag mixade ihop en smet till bottendelen som visade sig smaka typ som en brownie, och så var snickersbrownien född. Sött och chokladigt i kombination med nötig crunch och lite salt. Perfekt!
Detta är en läcker lite godbit till förmiddags- och/eller eftermiddagskaffet. Den och mjuk och len och smälter i munnen samtidigt som den har lite substans i bottendelen tack vare chokladbrownien.
Snickers-brownie
ca 20 bitar
Browniebottnen
2 dl mandelmjöl
10 färska dadlar
4-6 msk kakao
2 msk kokosolja
2-4 msk vatten
Mixa dadlar, kokosolja och hälften av vattnet till en krämig smet.
Blanda ihop med resterande ingredienser och tillsätt ev. vatten.
Smeten ska hålla ihop utan att vara för kletig.
Lägg plastfolie i en lagon stor form och häll i browniesmeten.
Ställ i frysen.
Snickerstoppingen
4 msk jordnötssmör
2 msk kokosolja
1 msk honung alt. agave
Smält alla ingredienser försiktigt, helst i vattenbad.
Bred ut över den kalla browniebotten.
Ställ in i frysen igen.
Lyft ur kakan ut formen och skär i lagom stora bitar.
Jag föredrar när de är ganska små.
Förvara i en burk i kylen.
Flygande hälsningar /Nellie
Kan man bara ta bort jordnötssmöret – I hate jordnötter
Men Nellie! Åhhhh, såååå gooott!!! 🙂
Jisses…..
Kram!
Slickar mig om munnen och önskar jag vore där
Kram Kajsa