fbpx

Det finns ju otaliga råd och rön om vad som är bra mat. Personligen tror jag inte på någon specifik diet. Jag tror man kan äta allt, fast inte alltid. Om en har ett specifikt mål så kan det finnas anledning att tänka till en gång extra på vad som slinker ner i magen under en dag men för det flesta räcker det med sunt förnuft. Jag har ju redan tipsat om ett par bra saker att tänka på vad gäller maten. Vad som är rätt och fel att äta för dig vet bara du själv och du får otaliga chanser under en dag att göra bra val och det är upp till dig vad valet blir.

Ett annat tips är att spana in Kristin Anderssons nya bok ”Eat clean”, den går att föreställa här redan nu. Kristinas filosofi gällande bra mat eller att ”äta nyttigt” handlar inte om att äta för att bli smal utan om att ge kroppen det den behöver för att fungera optimalt och att hålla sig frisk. Att kroppen påverkas positivt även ur ett yttre perspektiv och är piggare kommer ofta som en trevlig bonus. Men man behöver inte gå på någon speciell diet, köpa mirakelpulver eller dyra kaplsar för att äta bra. Nej, det är betydligt enklare än så. Eat clean. Ren mat innebär att den ska ha levt eller vuxit i naturen och helst ska vi äta den i den form den hade när den levde/växte. Vi ska alltså undvika mat som har blivit ”förstörd” genom industriell bearbetning.

För att kunna fortsätta göra bra matval under en hel dag så är det viktigt att äta regelbundet, välbalaserat och varierat. Att vara hungrig är inte farligt på något sätt men det är inte vidare smart   eftersom det ofta leder till mindre kloka matval. Det är betydligt lättare att falla för frestelser som vi vet att vi inte borde stoppa i oss när vi är hungriga.

Flygande hälsningar /Nellie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *