fbpx
Det har kommit en hel del nya studier gällande hur farligt/ohälsosamt det är att sitta stilla längre perioder. Alla människor med klassiska kontorsjobb ”drabbas” av detta och det finns många skäl till att få in korta men frekventa pauser från sittandet under dagen. Helst ska en resa och röra på sig var 20e minut. Det räcker alltså inte att träna /motionera ett par gånger i veckan. De flesta har säkert haft någon form av stegtävling på jobbet och det brukar få många att inse hur lite aktivitet det faktiskt blir under en dag på kontoret.
Tidigare sa man att 30 min ackumulerad aktivitet under en dag räckte för att hålla hjärtat friskt men de rönen kom för länge sedan då vår livsstil såg annorlunda ut. Då hade vi inte typ allt tillgängligt i vår smartphone och ingen fjärrkontroll eller städtjänst. Idag behöver vi därför aktivt se till att få in mer aktivitet i vår vardag.
Hur gör man det då? Det finns faktiskt rätt många enkla knep som man kan ta till för att undvika att sitta stilla för långa perioder och få in rörelse i vardagen. Så här brukar jag göra:

 Gå till skrivaren eller toaletten två våningar ner på kontoret,
istället för den som ligger närmast

Ställa bilen hemma och ta en promenad till förskolan,
alternativt ta cykeln

Balansera, skutta och klättra tillsammans med lill-tjejen

Städning i alla former (som bonus är det en skön känsla när det är gjort)
Vilka är dina tips för att hitta mer rörelse i vardagen?

Flygande hälsningar /Nellie

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *