fbpx

Som småbarnsförälder så blir det ibland väldigt tidig kvällsmat och då kan det behövas lite mer mat senare på kvällen, typ som ett mellanmål, fast det egentligen är ett eftermål, ja till och med sistamål. Fast nu lät det ju nästan som om det var nattvarden (sista måltiden) jag pratade om. Bäst att komma till saken. Jo, det är inte alltid så lätt att få till något bra och nyttigt att äta fram på småtimmarna. Det är väldigt lätt att en misstar hungern för sötsug och väljer mindre bra alternativ. Ett säkert kort är att blanda en swirl med någon form av frukt eller bär. Så här på höstkanten passar det ju bra med till exempel äpple.

Äppelswirl

Skala och riv ett äpple (gärna ett som börjar bli lite skrynkligt)
Varva äppelrivet med någon form av yoghurt (gärna en tjock och krämig)
Ringla lite honumg eller agave på toppen
Pudra över kanel och strössla med hampafrön

Flygande hälsningar /Nellie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *