fbpx

Jag har så mycket att skriva om helgens kurs till yoga-PT och jag vet inte hur jag ska sätta ord på min upplevelse och inte heller riktigt hur jag ska börja men jag gör ett försök i alla fall. Till att börja med leddes kursen av Johanna Andersson, the one and only. Hon har utvecklat yogaformen global yoga som blandar fysiska utmaningar med tydligt mentala intentioner på ett alldeles speciellt sätt. Det är kombinationen av fysisk styrka, rörlighet och djupgående mentala insikter som gör global yoga så spännande, utvecklande, och alldeles underbar. Jag tar med mig många saker från helgens utbildning, framförallt att våga mer. Våga lita på mig själv och min kapacitet och våga lita på deltagarnas/klienternas kapacitet.

Jag inser att jag har mysyogat fram tills nu, och det innebär att jag har gått miste om en stor del av det yogan har att erbjuda. Samtidigt betyder det att jag har mycket att se fram emot och jag har redan börjat känna hur något i mig har ändrats när jag nu tar fram min yogamatta, vilket är minst en gång om dagen. Jag ska nämligen praktisera yoga varje dag, i 25 dagar, och föra dagbok över mina upplevelser. Förutom egen praktik ska jag göra ett pass till en klient som jag ska undervisa 5 gånger för att få feedback på min roll som yoga-PT, hur jag instruerar och hur väl passet (och resultaten av detta) stämmer överens med klientens önskemål. Jag ser fram emot denna uppgift med skräckblandad förtjusning. I mitten av oktober hoppas jag kunna titulera mig licensierad yoga-PT. 

Det betyder att det säkerhet kommer att bli en massa yogasnack här framöver, bara så ni vet. 🙂

Flygande hälsningar /Nellie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *