fbpx

Jag har minsann gått och blivit huslig igen! Mycket tack vare Sara som ofta inspirerar med nya spännande recept och framför allt så bara gör hon det. Idag har jag bakat filmjölksbröd (hade en konversation med en kollega tidigare idag angående köpebröd) och gjort mandelmjölk (efter tre års uppladdning…say no more). Jag trodde att lill-tjejen skulle tycka det var kul att hjälpa till att blanda samman alla ingredienser men hon ville mest leka med mjölet. Veva runt lite lätt okontrollerat i skälen med två skedar. Jo tack, det var mjöl i större delen av köket sen. Men vad gör det? Kul hade hon i alla fall. Mer om brödet imorgon. Här kommer istället receptet på chokladbollarna från igår. Mycket smarriga!

Raw chokladbollar
ca 20 bollar


2 dl cashewnötter
1 dl mandlar
1 dl hasselnötter
12 urkärnade dadlar
3 msk kokosolja
1-2 msk vatten
2 msk rå kakao
2 msk carob
1 liten nypa salt
1 tsk kardemumma
Något att rulla bollarna i (jag hade granatäppelströssel hemma som jag använde)

Gör så här:
Mixa först alla nötter. Jag brukar ta en sort i taget, mest för att mixern inte rymmer mycket mer än så. Häll över i en skål. Mixa sedan dadlar, kokosolja, vatten och kryddor till en jämn smetig massa. Blanda ner i nötterna. Förhoppningsvis binder smeten nötterna så det blir en bra konsistens som går att rulla bollar av. Rulla som sagt till bollar och rulla sen eventuellt i något för att de ska bli mindre klibbiga. Förvara svalt.

Dadelsmet
Mixade nötter

Flygande hälsningar /Nellie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *