fbpx

Under hela sommaren har jag varit osugen på rawfood-bollar, varför vet jag inte riktigt. Men för ett par dagar sedan fick jag inspiration på Instagram av Johanna och idag plockade jag fram mixern och gjorde två olika varianter. Det är så bra att ha på jobbet att ta till när en behöver lite extra energi, om lunchen blir försenad eller på eftermiddagen när en har glömt att ta med mellanmål och är dödshungrig i bilen på väg hem från jobbet.

Raw lakritsbollar
ca 16 bollar

2 dl cashewnötter
1 dl mandlar
10 urkärnade dadlar
2 msk kokosolja
1-2 msk vatten
1 msk lakritspulver
1 liten nypa salt
2 msk balboa (kan uteslutas)
Något att rulla bollarna i (jag hade havtorn”strössel” hemma som jag använde)

Gör så här:
Mixa först alla nötter. Jag brukar ta en sort i taget, mest för att mixern inte rymmer mycket mer än så. Häll över i en skål. Mixa sedan dadlar, kokosolja, vatten och kryddor till en jämn smetig massa. Blanda ner i nötterna. Förhoppningsvis binder smeten nötterna så det blir en bra konsistens som går att rulla bollar av. Rulla som sagt till bollar och rulla sen eventuellt i något för att de ska bli mindre klibbiga. Förvara svalt.

Flygande hälsningar /Nellie

2 svar

  1. Mumsilibaba! Jag gillar dina recept och inspiration.
    Jag kom förresten på ännu ett uttryck i sociala medier som jag ogillar – "to die for". Varför skulle man vilja dö för tex ett par byxor? Eller en lampa?

    Kram på dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *