fbpx

Igår var en riktigt bra dag! Den innehöll allt som en bra dag ska ha enligt mig; pulshöjande aktivitet, vacker natur, trevligt sällskap, avkoppling och god mat. Det var makens födelsedag så jag hade tagit tillfället i akt och bokat in oss på en heldag på the Lodge. Det är ett hotell med konferens och SPA högt uppe på Romeleåsen inte långt ifrån där vi bor. Jag hade från början högt gående planer på att dra iväg till typ London, men ibland tycker jag att det är härligare att stanna på hemmaplan och ta del av det som erbjuds i närheten istället. Det visade sig vara helt rätt beslut! Jag var lite tveksam från början för vi hade en rätt negativ upplevelse där tidigare (för flera år sedan!) och den har tyvärr hängt kvar och gjort mig lite avigt inställd till stället. Men jag kände att det var synd att hålla fast vid gamla samlingar så vi gav dem en ny chans, och blev mycket positivt överraskade. Superbra service och genomgående tillmötesgående personal (det var det vi var missnöjda med tidigare) och maten var toppen. Det är inget dåligt betyg av mig som är kräsen, både vad gäller service och mat.

Vi började med en medhavd bull-fika med utsikt över Romele klint och begav oss sedan ut på en tur på en av slingorna på åsen, 6 km upp till klinten och tillbaka. Det gav en rejäl pulstopp på vägen upp, men sedan var det mest nedför. Jag blev så otroligt sugen på att springa så jag joggade lite emellanåt bara för att stilla allt spring i benen. Vi skulle ju direkt till lunchen efter turen så jag ville inte bli hur svettig som helst. Det blev en raggardusch på toaletten när vi kom tillbaka och sedan åt vi en riktigt god räkmacka.

Sedan var det dags att inta SPA-avdelningen, en rätt liten sådan men väldigt mysig. Bubbelpoolerna står utomhus vilket jag verkligen gillar för då blir det en sådan skön kontrast mellan det varma vattnet och den lite svalare luften. Vi började med att duscha, sen badade och bastade vi ett tag för att sedan slå oss ner i sköna stolar på verandan och läsa tidningar, helt ostört, i över en timme. Det är avkoppling på hög nivå! Som om inte det vore nog så hade vi även vars en behandling bokad. En ansiktsbehandling till mig och massage till maken. Ljuvligt! Valet stod sedan mellan en drink eller en till promenad och eftersom det var makens födelsedag fick han välja. Det blev en promenad, fast denna gång bara 3 km på lite större stigar och mindre terräng.

Vi kom tillbaka i perfekt tid till grillbuffén som serverades från kl 19 så vi slog oss ner på den stora balkongen i kvällssolen. Vi åt god mat, njöt av utsikten, lyssnade på live-musik och solade oss i varandras sällskap. Det var en riktigt härlig kväll som jag kommer ha med mig i minnet ett bra tag framöver. Lagom till sista tuggan så ringde barnvaken och sa att lill-tjejen inte ville sova och att hon saknade mamma och pappa så vi bad om take-away av dessertbuffén, betalade för oss och for hemåt. Så många kramar vi fick när vi kom och hämtade henne!

Väl hemma somnade lill-tjejen bums och vi slog oss ner i soffan, mumsade i oss desserten och konstaterade att vi hade haft en riktigt bra dag.

Flygande hälsningar /Nellie

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *