fbpx

Det är något speciellt med midsommar. Trots att det har varit härligt sommarväder en tid så är det inte förrän nu som sommarkänslan verkligen infinner sig hos mig. Egentligen är det rätt konstigt och nästan lite synd att i princip hela juni passerar innan det känns att det är sommar. Då har ju redan en hel sommarmånad gått och de två månader som återstår går ju så ohyggligt snabbt.

Den självklara sommarsmaken är nog ändå jordgubbar och man kan väl säga att jag frossar i dessa morgon, middag och kväll. Jag läger moralen åt sidan en stund och bortser från alla bekämpningsmedel de är besprutade med, men det något veka försvar att de ekologiska jordgubbarna i princip är omöjliga att få tag på.

Som nummer två på min lista över bästa sommarsmaker kommer nypotatis. De avnjuts helst ljumma med lite smör och salt. Himmelskt gott! Även här lyser den ekologiska valmöjligheten med sin frånvaro. Och jag är inte heller här beredd att ge avstå dessa smarriga knölar i protest mot att det inte finns ekologiska alternativ.

Jag hoppas trots detta att det fler jordbrukare framöver väljer att satsa på ekologisk odling av sommarens guldklimpar. Tvinga mig bara inte att åka Skåne runt för att få tag på era produkter.

Vilka är era bästa sommarsmaker?

Flygande hälsningar /Nellie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *