fbpx

Jag har ett ”vanligt” jobb, som affärsutvecklare på IKEA. Ett jobb där jag skaffar mig min primära inkomst, den som gör att jag kan bo i ett hus, äta bra mat och har mer kläder än jag behöver i min garderob.

Jag har även ett annat jobb, som gruppträningsinstruktör. Detta jobb ser jag mer som en hobby, som ger mig möjlighet att inspirera människor att röra på sig och att se att de klarar så mycket mer än de själva tror att de gör. Detta jobb ger mig lite fickpengar som jag använder till nya träningskläder eller för att åka på träningskonvent och skaffa mig inspiration till att bli en ännu bättre instruktör. På mitt ”vanliga” jobb skulle detta ingå in min utvecklingsplan och vara något som företaget betalade mig att göra för att jag då skulle prestera ännu bättre.

Jag har länge funderat på hur det skulle vara att lägga mer fokus och tid på människor och träning och kanske till och med jobba med detta på heltid. Det jag ofta fastnar på är hur jag ska kunna ta betalt och livnära mig på ett sådant jobb. Hur gör man?

En av mina stora förebilder i träningsbranchen tog upp just denna fråga för att tag sedan och jag har funderat ännu mer på det sedan dess. Här kan du läsa om hur Jessica ser på saken. Den mest talande meningen lyder ”Utslaget på alla timmar förberedelser för dryga 55 min, bli timlönen sämre än de flesta sommarjobb för gymnasieelever.” Det är ju inte så konstigt om jag har mina tvivel. Det pratas ofta om att det är ju så himla kul att vara instruktör (och det är det verkligen!) och då gör det inte så mycket att en tjänar lite halvkasst. Jo, så kan en ju resonera när en har ett ”vanligt” jobb som betalar hyran, maten och kläderna. Det blir ju tyvärr inte så mycket tid över till att leda klasser, inspireras och utvecklas in sin instruktörsroll.

Så frågan består, ska hälsa och träning vara mitt jobb eller min hobby? Alla tips är välkomna!

Flygande hälsningar /Nellie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *