fbpx

Denna eftermiddag har gått i mixerns tecken. Efter att ha bläddrat och dreglat i de fina böckerna jag fick i födelsedagspresent så har jag mixat, diskat, mixat, diskat, mixat… Resultatet blev en hel hög med fulla glasburkar i kylen med massa nya spännande saker i. Mitt i allt ihop så bestämde jag mig dessutom för att testa en chokladmoussevariant som blev kvällens efterrätt. Mmmm, ljuvligt gott!

En av de bästa sakerna jag mixade till idag var en dadelpuré. Den kan man använda som sötning till typ allt. Eftersom dadlarna är lite svårmixade så är detta ett perfekt sätt att förbereda ett av de klurigare momenten så det blir lättare att svänga ihop bra saker senare. Tricket är att lägga dadlarna i blöt ett par timmar så de blir lättare att mixa. Easy!

Dadelpuré
Ta bort kärnorna i dadlarna och lägg i blöt i en glasburk. Ställ i kylen i ett par timmar. Häll av vattnet och mixa till en slät smet. Häll upp i en ren glasburk och förvara svalt. 

Flygande hälsningar /Nellie

2 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *