fbpx

Det är intressant hur man kan ändra sin smak för olika saker. För 5 -10 år sedan tyckte jag att avokado och broccoli var blad det äckligaste jag visste. Idag är dessa två av mina absoluta mat-favoriter. Hur gick det till? Samma sak gäller keso, havregrynsgröt och kokos (har dock fortfarande svårt för varm kokosmjölk i matlagning). Om man är nyfiken och öppen för att omvärdera vad man gillar så tror jag att man kan vänja sig vid nya smaker relativt enkelt. I vissa fall gör man detta successivt och i vissa fall bara händer det på ett kick.

Detta är ju bara en massa nyttiga saker jag lärt mig att tycka om, men det finns annat också, som semlor till exempel. Jag har inte varit särskilt förtjust i grädde, till för ett par år sedan. Och grädde i kombination med en torr bulle och lite kladdigt socker (läs mandelmassa) har inte varit så lockande. Tills förra året runt fettisdagen då jag plötsligt överraskade mig själv med att bli sugen på just en semla. Ok om jag hade varit gravid, då kan ju vad som helst hända, men nej, så var det inte! För att inte tala om i år då jag till och med fick för mig att baka egna bullar, i två olika varianter, en vanlig variant i miniformat, och en utan gluten. Den senare blev över förväntan även om den både ser ut och smakar mer som en muffin. Receptet är en variant (såklart!) av Hannas semlor på favoritmatbloggen Hurbrasomhelst. Idag blev det ännu en mumsig semla till eftermiddagsfikat. Hur ska detta sluta? Jag som inte brukar vara särskilt förtjust i kakor och bakverk. Tiderna förändras, tydligen.

Vad har du haft för nya upptäckter i matvärlden de senaste åren?

Flygande hälsningar /Nellie

2 svar

  1. Jo jag har börjat ändra mitt mattänk. Minskning på kolhydrater och mer sallad istället.
    Sen inpirerar du mig både till det ena och det andra. Tex bananpannkaka,,morotsbröd, raw food bullar, mm. Jag testar mig fram
    .

    Jag har inte anmält mig ännu till Vårruset. Men tanke är att jag ska. Det blir individuellt för min del, tillhör inget lag.

    Kram

  2. Men jösses vad härliga dom ser ut! Blir varm ända in i själen av att läsa dina fina ord och se dina härliga bilder! Önskar dig en fantastisk dag vidare. Glad att du gillar receptet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *