fbpx

Ibland är det äpple som bas och ibland mango i den gröna smoothien som jag dricker på förmiddagsfikan. Jag har läst någon stans (kommer inte ihåg vart) att det bästa är om man inte har så mycket i magen när man dricker smoothien och man ska också vänta med att äta något ett tag efteråt. Därför passar det mig bra att ha detta som ett mellanmål vid 10-tiden, ett par timmar efter frukosten och innan lunchen. Jag känner mig i redan ”lättare” och mer balanserad och tröttheten är inte lika påtaglig längre.

Grön smoothie
2 portioner

2 äpplen alt 1 mango (fryst funkar också bra)
1/2 påse babyspenat
1 avokado
1 msk citronjuice
en liten bit ingefära
1 msk grönt pulver (vetegräs, spirulina, nässlor)
ca 4 dl vatten

Mixa och servera! Jag mixar min smoothie på morgonen och häller den på en metallflaska/termos så den håller sig bra till fikatiden. I dag när jag jobbar hemma däremot så kunde jag dricka den i kristallglas. 🙂 Skål!

Flygande hälsningar /Nellie

2 svar

  1. så grön och så otrolig nyttig den ser ut… jag har iofs naturell yoghurt i! det går i vågor med smoothie! blandar allt halvdassigt från fruktfatet! Vetegroddar (tror jag det är) ser iaf ut som sågspån har jag också i….
    Den där cashew osten verkar god, fröknäcke har jag försökt mig på men nä det har inte blivit bra! så om jag gör osten och sen ett knäckebröd så blir hälften nyttigt i alla fall, eller hur?!

    ha en fin onsdag
    Kram Sandra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *