fbpx

Varför är vi människor så besatta av hur mycket vi väger? Det är ju bara en siffra på en våg och den säger ju egentligen ingenting om hur vi mår. Om vågen visar mer än vanligt så har vi förmodligen redan märkt det på ett eller annat sätt men ändå så tror vi inte riktigt på det förrän vi ställer oss på vågen och ser att så är fallet. Samma sak när vi går ner i vikt. Vi tror inte på att vi blivit smalare förrän vågen visar minus.

Jag är precis lika dan själv men har de senaste åren förstått hur galet detta är. Personligen har jag ett något skevt förhållande till min vikt eftersom jag vägt mer än normen ända sedan unga år och det har medfört att jag känt mig tjock även när jag varit riktigt smal och vältränad. På grund av en siffra. Galet som sagt! Det kommer mer reflektioner runt detta ämne framöver för här tycker jag att det finns mycket som borde förändras, snarast!

I dag nyser jag och längtar efter våren. Kan undra om detta var det sista vinterrycket eller ej?

Flygande hälsningar /Nellie

2 svar

  1. Nä man mår inte bra för att man är smal som en pinne. Man mår bra av att motionera och att äta rätt och gott. Bra att du tar upp det. Det är nog många som behöver påminnas om detta.
    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *