fbpx

Det tog 11 timmar att ta oss upp till Idre fjäll och resan gick över förväntan. Vi startade vid åttatiden på kvällen  och lill-tjejen sov i princip hela resan, förutom då vi stannade för att byta chaufför. Väl framme så tog vi oss till Pernilla Wibergs hotell för att äta frukost. Gissa om det var skönt att kliva ur bilen och sträcka på benen?!? Frukosten var riktigt bra och hotellet i övrigt verkar också superfint. Man kan beundra Pillans stora pokalsamling eller slå sig ner i en fåtölj framför den öppna spisen.

Vi testade backarna ett par timmar och de var riktigt bra. Snön kunde inte varit bättre, den var mjuk och fluffig samtidigt som man fick riktigt bra grepp. Synd bara att backarna är så korta och att det är så himla kallt på vägen upp i liften. En vindkåpa på stolliftarna hade gjort susen. Efter en god kvällsmat så  blev det en tidig kväll, vi hade alla en hel del sömn att ta igen sedan den långa nattfärden i bilen.

I dag sken solen! Jag, Johannes (min halvbror) och maken åkte utför under förmiddagen och testade vår nya actionkamera. Det har kommit ännu mer snö så i dag var backarna ännu mjukare, vilket är härligt när man åker utför men mindre kul på de platta partierna då vi snowboardåkare måste gå eller ta oss hoppandes fram för att få fart under fötterna. Efter lunch bytte jag till längdskidorna och letade upp längdspåren. Det fanns en hel del att välja på och jag valde ett av de lättare slingorna, jag är ju inte direkt någon stjärna på längdskidor, inte ännu i alla fall. Det blev en platt bana på 5,5km. Jag tyckte det var svårt med fästet och när jag kom tillbaka så förstod jag varför, jag hade ju knappt någon fästtejp kvar under skidorna!

Innan vi lämnade pisten för dagen så var vi med lill-tjejen i ”barnbacken” och provade hennes skidor. Hon tyckte det var kul, en liten stund, sen ville hon gå hem. Så då gjorde vi de. Jag tycker det är coolt att hon accepterar att ta på sig pjäxor, skidor och hjälm, hon är ju ändå bara drygt två år. Att hon även vill testa åka i backen är ännu tuffare även om hon inte har mycket styrsel i benen ännu. That’s my girl!

Flygande hälsningar /Nellie

2 svar

  1. Goa unge! Hur coolt som helst att hon provade!
    Och dina bilder får mig att vilja åka på skidsemester på stört! Trots att det bara var två veckor sen vi kom hem!
    Ha en underbar vecka vetja!

    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *