Jag har ju glömt att berätta om efterrätten på vår nyårsmeny. Det blev något av en improvisationsrätt men det är ju mer regel än undantag här hemma. 🙂 Jag vet att jag kallade det hallon och blåbärspaj i menyn men det blev nog egentligen mer en ”cheesecake” eller raw glass på raw pajbotten. Jag kallar den halloncheesecake, det låter gott.

Raw halloncheesekake

Resterna av frukt- och nötrullen vi hade på julbordet
(ok, konjaken är ju inte del av raw food-köket men det kan vi väl bortse från)
Hallon (färska eller frysta)
Kokosmjölk (tjock och gräddig variant)
Avokado
Agavesirap
Färska bär till dekoration

Förberedelser: ställ kokosmjölken uppochner i kylen

Ta en bit av frukt- och nötrullen, forma den till en puck och lägg den på en assiett.
Öppna försiktigt kokosmjölkförpackningen. Skaka INTE den innan du öppnar den.
Skeda försiktigt ut grädden, dvs den vita fasta massan. Resten kan du spara till en smoothie.
Mixa hallon, kokosgrädde och avokado. Söta med agave.
Om du använder råa hallon så kan du behöva ställa ”glassen” i frysen att tag så den stelnar lite.
Fördela ”glassen” på puckarna och toppa med färska bär.

Flygande hälsningar /Nellie

2 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *