fbpx

För att se till att träningen blir av behöver jag planera den så jag, och resten av familjen, vet vad som gäller. Vissa dagar är mer styrda, och andra mer flexibla med vad jag tränar och när. Jag gillar att ha en plan, men jag tycker också att det är viktigt att lyssna på kroppen och ge den vad den behöver eller ta tillfället i akt när det dyker upp något annat tillfälle för träning under dagens lopp, lite mer spontan träning helt enkelt. Det jag behöver påminna mig om är att även den oplanerade träningen räknas.

Veckorna under våren kommer bestå av följande träning:

För att ta hand om knoppen så ska det bli lite meditation varje dag, någon gång under dagen. Ibland på morgonen, ibland på kvällen och ibland mitt på dagen. Jag ska försöka lyssna på kroppen och göra det när jag behöver det som mest. För mig innebär meditation inte nödvändigtvis att sitta ner på en kudde och lyssna på delfinsång, men det kan vara det också. För mig är det viktiga att jag kan vara i nuet denna stund, oavsett om jag tar en promenad eller sitter på en meditationskudde.

Och för att ta hand om kroppen ska jag använda en foam roller, helst dagligen, främst för självmassage av större muskelgrupper men den kan även användas som träningsredskap för t.ex. core.

Jag börjar så här så får vi se hur det fungerar:

Hur ser er träningplanering ut för våren?

Flygande hälsningar /Nellie

3 svar

 1. Vill du verkligen veta det? 😉
  Tre eller fyra styrkepass per vecka, tisdag-torsdag-(fredag)-söndag
  NMT – instruera ett pass och träna två pass själv, måndag-onsdag-lördag
  Löpning tisdagar + torsdag och/eller fredag i den mån jag orkar och hinner. Styrkepass på söndagar byts ut mot långpass löpning från mitten av mars ungefär.
  Eventuellt några högintensiva pass på Friskis som ersättning för nåt annat emellanåt. Och så cyklar jag till jobbet 4 dagar i veckan 9 km enkel väg också.
  Typ så 🙂

 2. Här är det samma, träningen planeras in i familjeplaneringen! Äldsta har mycket hockey, mannen jobbar skift, därför är jag en "hemma tränare" men visst finns det spontan träning också!!
  Jag ska springa Göteborgs varvet så det är dags att dra igång träningen inför den! Sen till våren åker racer cykeln fram 🙂
  God fortsättning
  Kram Sandra

 3. Har inte riktigt satt upp min plan för våren ännu, ofta blir det morgongym med varierande muskelgrupper på såväl vardagar som helger, men blev lite sugen på att fixa till ett schema med lite annat än gymträning när jag nu såg ditt 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *