fbpx

Det har pratats länge om att man ska tänka positiv. Man, alltså vi, alla, ska vara positiva hela tiden för då kommer allt bli så himla bra. Ja, ni hör kanske redan min ironin. Och nej, jag håller inte riktigt med om att man alltid ska vara positiv. Jag tror till och med att det kan vara direkt dumdristigt  att blunda för och helt ta avstånd för potentiella hinder. Självklart ska vi inte fastna i negativa tankar som varken gynnar oss själva eller vår omvärld.

Jag upplever ibland att vi blandar ihop saker och sätter likhetstecken på ställen där de kanske inte behöver vara det. Optimisten, som kan beskrivas som någon som har en positiv syn på livet, är det samma sak som att vara positiv? Pessimister då, som alltid tror det värsta möjliga och generellt sätt tror att det kommer att gå dåligt vad de än tar sig för, är de bara negativa? Jag tror att det är som med så mycket annat, att det inte måste vara svart eller vitt, antingen eller. Vi har nog alla lite av både optimisten och pessimisten inom oss men kanske har vi mer tendenser åt det ena eller andra hållet.

Sen finns det ju också realisten, som utgår från verkligheten och varken har ett överdrivet positivt eller negativt synsätt. Det kan ju verka lite trist, men det är nog här jag är, mitt i mellanmjölken.

Jag vet inte längre riktigt var jag ville komma med detta och nu är jag för trött för att fortsätta. Det är nog lika bra att krypa ner i sängen och sova på saken. Tills nästa gång ämnet kommer på tal så kan du fundera på om du ser glaset som halvfullt eller halvtomt?

Designonline

Flygande hälsningar /Nellie

Ett svar

  1. Bra funderingar! Själv måste jag åteminstone försöka tänka positivt för att ens orka hitta en anledning att kliva ur sängen. Ibland vore det kanske lättare att "skita i allt". Jag är för tillfället ganska trött på människor som klagar över allt och inget, små saker. Därför försöker jag hålla en positiv attityd till det mesta. För den sakens skull behöver man inte blunda för de verkliga problemen, men kanske försöka hitta en lösning på problemet istället för att se det som hopplöst.
    Ha en härlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *