fbpx

Jag har överträffat mig själv och lyckats få till sjukt goda och samtidigt nyttiga chokladbollar. De innehåller fortfarande mycket energi men bara ingredienser som har en positiv inverkan på kroppen. Här kommer receptet:

Nästan raw chokladbollar

1 dl cashewnötter
1 dl dinkelflingor/havregryn
1 dl solrosfrön
4 msk rå kakao
2 msk hampaprotein (kan uteslutas)
1/2 tsk kardemumma
1 nypa salt
14 färska dadlar (urkärnade!)
6 msk kokosolja

Jag tror inte ens att barnen kommer märka någon skillnad jämfört med ”vanliga” chokladbollar. Testa gärna och berätta hur det föll ut! Kom ihåg att den råa kakaon är mycket uppiggande så dessa bollar bör ej ätas för tätt inpå sänggående. Klara, färdiga, mixa!

Flygande hälsningar /Nellie

3 svar

  1. Alltså jag måste ju testa att göra dem, men jag gillar verkligen inte dadlar så jag blur så skeptisk när jag ser dadlar i receptet. Men jag måste väl testa ändå, jag kan ju inte vara så feg att jag inte ens testar :).
    Kram Jennifer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *