fbpx

Allt eftersom dagen gick har förkylningen tilltagit och i eftermiddags kände jag att det kanske inte var en så bra idé att leda pass under kvällen. Som tur är fick jag med lite hjälp tag på en vikarie som kunde ta båda passen. Vilken lättnad! Det är aldrig kul att ställa in pass men samtidigt vill jag vara en bra förebild och leva som jag lär och då tycker jag inte att det passar det sig att komma med täppt och rinnande näsa. Men tro nu inte att jag gick hem och vilade mig, nej då det verkar ju onödigt. 😉 Först blev det familjehandling, efter det en ganska trist kvällsmat av rester från helgen och sedan en helkväll i köket med ”tillagning” av diverse nyttigheter. Jag lyckades få till en hel drös med grejer, några gamla godingar och ett par nya varianter. Jag hittade en ny produkt i affären, nyponskalbitar, som är väldigt rika på C-vitamin och det passar ju väldigt bra i dessa förkylnignstider. Nyponskalmjöl känner jag till sedan tidigare men dessa nyponbitar har jag inte sett förut. Det verkar som om man kan använda dem till lite vad som helst, det låter lovande för en kreativ ”matlagare” som mig.

Antioxidantblandning med nypon, valnötter, kokos, tranbär  och sesamfrön

Kvällens bestyr resulterade i följande:

Chiapudding toppad med frusna blåbär
Hemmablandad müsli

Nu har jag ”bullat upp” ordentligt för denna veckan och ska ge kroppen bästa möjliga förutsättningar att göra sig av med förkylningen. Det blir fokus på meditation och lugn yoga tills jag kryat på mig. Det är så bra att ha ett alternativ till ”vanlig” träning så jag inte blir allt för rastlös. Vad gör ni när ni känner er krassliga?

Flygande hälsningar /Nellie

3 svar

  1. Ja, inte ställer jag mig i köket och lagar en massa mat i alla fall! 🙂
    Jag lägger mig i soffan under filt, knaprar alvedon och dricker te. På sin höjd…. 🙂
    Ibland känner jag mig som en mycket sorglig figur i ditt sällskap…..
    OBS! Detta säger jag med en stor portion självironi eftersom Nellie känner mig innan och utan och jag älskar henne trots hennes aldrig sinande energi av "duktighet"! 🙂
    Puss! <3

  2. Det har faktiskt hänt att jag bakar och lagar mat. Fixar bra grejer till frysen. Men allt som oftast tar jag det som ett tecken på att jag behöver ta det lugnt och gör just det. Flyter ut på soffan med en mugg te i handen och en katt på magen, tittar på film eller läser. Jag är inte så jättebra på att sitta still så om jag är krasslig är det oftast den pusselbiten som behövs!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *