fbpx

Vad tycker ni om att umgås genom att springa tillsammans? För mig är detta något nytt och jag gillar det verkligen! Det blir liksom två saker i ett; träning och umgänge. I dag hade jag dessutom lyxen att springa med Emma som är en bra mycket bättre och mer rutinerad löpare än jag. Hon hjälpte mig att orka mer, hjälpte mig att springa mer effektivt och hon peppade när det behövdes (vilket det definitivt gjorde). Jäklar vad jag behöver någon som pushar mig när det blir jobbigt! Vi körde 10 st 1 min-intervaller med 30 sek vila mellan. Efter 3 st var jag ordentligt trött med med Emmas pepp fixade jag alla 10. Tack Emma för en riktigt bra runda! När vi kom hem körde vi ett tabata-set med armhävningar eftersom Emma yppat att hon var svag i bröstet. Sen tog vi en trädgårdsdusch (i vattenslangen). Så skönt och avsvalkande!

Före rundan

Efter rundan, högröd i ansiktet, som sig bör.

Lite armhävningar på det, tabata.style.

Nackstudie; Emma, ska räta ut nacken och Nellie ska sänka den något.

Det blev sedan en god middag och en massa härligt snack. En ny spring-date är redan bokad nästa vecka. Yes! Då blir det en mil, minst. Oj, jag kom precis på att jag glömt berätta varför löpningen plötsligt blivit så aktuell. Jo, jag har ett lopp i sikte, Lergöksloppet i Ängelholm. 10.2 km är det som gäller. Vilken tid jag satsar på återkommer jag om. Grejen är den att jag sällan eller aldrig har gjort någon satsning på ett visst lopp tidigare. Visst har jag tränat mer eller mindre regelbundet sprungit ett par lopp där jag haft en idé om en tid jag vill springa på, men jag har inte tränat aktivt för att nå en tid som jag inte riktigt trodde var möjlig. Jag har alltså inte tagit mig utanför bekvämlighetszonen. Nu ska det bli ändring på det! Jag ser fram emot att se vad jag klarar av. Vem vill hänga på?

Flygande hälsningar /Nellie

4 svar

 1. Jag! 🙂
  Vad härligt att se er tillsammans och ha Emma som coach är ju super! Hon gav ju mig mantrat "våga, pressa, njut", vilket jag ofta upprepar för mig själv.

  Själv tog jag mig ut på andra löprundan på 4 månader igår, tufft, men skönt att vara igång.

  Kram!

 2. Jag har heller aldrig tränat med en kompis, har inte känts ok?! Men nu, nu tränar vi ihop! Eller ja inte jämt, vi kör intervaller ihop, för det är där man behöver det extra peppet och orken kommer mer och mer..
  Vi tog 8 km ihop idag 🙂 känner mig mör men på ett härligt sätt..
  Jag kommer också lätt i bekvämlighetszonen och tar inte i det där lilla extra när jag är ute själv!
  Sen gillar jag att cykla på min racer 😀

  Så kul att ha ett lopp att se fram emot, jag ska springa Midnattsloppet 10km i Göteborg den 24e augusti!
  Kram Sandra

 3. Jag har väldigt dåligt självförtroende när det gäller löpning och har tycket att det har varit jättejobbigt att springa tillsammans med någon för jag springer så långsamt. Jag har kännt att jag har sinkat dem och att de inte får ut något av träningen. Men nu har jag en kompis osm är jämn med mig och då går det mycket bättre och vi peppar varandra, särskilt intervaller är perfekt att köra tillsammans tycker jag :).

  Ja armhävnigar är det dags att köra igång med igen, det har jag alltid kännt mig stark på att göra men nu har jag inte tränat det särskilt bra på ca 1 år och oj vad man tappar, det känns så tungt nu.

  Ha det gott! Kram Jennifer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *