fbpx

Vi är åter i Blekinge skärgård och som vanligt skiner solen. Vi börjar nog bli lite bortskämda med sol och värme nu, fast i dag fick vi faktiskt lite regn också men det var bara en kort skur och då låg jag nere i båten på siesta med lill-tjejen.

I dag har det blivit två korta sköna joggingturer, en i morse på egen hand och en i eftermiddags tillsammans med maken. Jag gillar verkligen ö-jogging, det är som traillöpning light kan man säga. Vissa sträckor är det visserligen mer ”hoppa på stenar” än löpning. Det är just det jag gillar, variationen, det får mig att vilja springa mer, och längre. Efter den första blev det bad men efter tur nummer två fick vi nöja oss med vattenslangsdusch eftersom algblommningen är i full gång och ”förstör” badvattnet. Ja ja, man kan väl inte få allt…!

Snart är det dags för kvällsmat, grillat så klart! Kyckling, blomkål, sockerärter och squash. Å en potatissallad. Det ska bli smartigt, nu kurrar det minsann i magen.
Tabata-övningarna ja, det har jag ju glömt av. Jag börjar med en runda (4 min) med en rörlighetsövning t.ex utfall med rotation eller långsamma djupa benböj. Som regel kör jag stora övningar som kräver aktivitet från många olika muskelgrupper på samma gång. Jag varvar övningar med fokus på överkropp och underkropp, och ser till att få in pulshöjning på vissa av dem, vilket oftast blir underkroppsövningarna. I varje pass ser jag till att ha med en övning som aktiverar baksidan på kroppen eftersom vi ofta är svagare där. Jag ska ge fler exempel på övningar när jag är hemma igen och kan använda laptopen istället för mobilen. 
Flygande hälsningar /Nellie

Ett svar

  1. Vad duktig du har varit idag!!

    Sv: Hahaha! Tja, så kanske det är…..tur för dig att du inte var hemma, annars hade jag kanske våldgästat er för att jag var så sällskapssjuk! Och uttråkad som sagt…. 🙂

    Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *