fbpx

Vi närmar oss mitten på året så jag tycker att det är på sin plats med en tillbakablick på målsättningen och en check på hur det har gått hittills. Kanske är det till och med på sin plats med en uppdatering av målen? Så här målsättningen ut i början av året:

Mitt motto var att spendera så lite tid som möjligt på vardagssysslor för att få så mycket tid som möjligt till annat. Träning och hälsa stod högt upp på listan och Målsättningarna för 2013 var många:

Hur har det gått hittills då? Det som funkar bra är överstruket i listan ovan med följande motivering:

Träningen
Jag kan verkligen inte skryta om att jag följt min träningsplan. Jag kom igång bra styrketräningen i början av året och det var så skönt att känna hur kroppen aktiverades och blev starkare. Sen kom influensatiderna med en seg krasslig period, tätt följd av ryggont som satte stopp för allt annat än rehabilitering vilket för min del bestod mest av yoga. Men där emellan kom jag igång att leda pass igen och jag började så smått med löpning. Våren toppades med ett kul terränglopp på Kullaberg och till min stora glädje höll kroppen. Jag fick dessutom blodad tand för terränglöpning och insåg att jag är styrkare än jag tror.

Maten
Vi planerar måltiderna hyfsat, och har fått in bra rutiner för att spara tid samtidigt som vi ser till att äta bra mat (fokus på så ren som möjligt). Jag har oftast matlåda med mig till jobbet och de dagar jag äter på stan är när jag har lunchdate och då blir det på ställen men bra mat. Om sällskapet samtycker så är Raw restaurang oftast första alternativet. Tack vara bra mat (och lite tack vare träningen) så kan jag nu ha innan-graviditeten-byxorna, vissa är till och med lite för stora. Jag känner mig fysiskt stark och är kompis med kroppen igen.

Bloggen
Jag har valt att fokuserat bloggen på hälsa (mat, träning, återhämtning mm i vardagsslivet). Nästan varje dag har jag massor jag vill skriva och jag väljer oftast det som ligger mig varmast om hjärtat för stunden. Vissa dagar blir det inget skrivet och det är ett aktivt val för att ge tid åt något annat (någon annan). Kameran går varm och jag har som mål att bara använda egna bilder här på bloggen.

Vänner
Sedan vi flyttade in i huset är det inte många helgen vi varit ensamma hemma. Visserligen är det främst familjen som varit på besök men vi har även haft två inflyttningsfester, och ett par middagsbjudnignat, det är riktigt bra för att vara oss. 🙂 Det kommer dock bli mer av detta, inte minst under sommaren. Hus och trädgård har verkligen blivit ett lyft för vardags- och familjelivet.

Det finns dock vissa saker som kräver mer fokus och där är sömnen det som jag vill prioritera. Jag har så svårt att komma i säng i tid, trots alarm på kvällen och en något smärtsam medvetenhet om tröttheten som det medför. Städning samt ordning och reda  (på papper och ekonomi) är under kontroll med där finns förbättringspotential för min del (maken har bättre koll på detta).  En resa till solen är på planeringsstadiet men inget bokat ännu och vad gäller egna smycken så ligger det medvetet på is för att möjligtvis tas upp under hösten alternativt under regniga sommardagar.

Hur ser era reflektioner ut på halvåret som gått?

Flygande hälsningar /Nellie

Ett svar

 1. Härligt inlägg… Igår kväll insåg jag att det hänger (eller jag ser den varje dag) en liten stjärna från jul, den är inte jätte julig men jag insåg igår att oj 6 månader sen det var jul och 6 mån kvar… Jag är totalt hemmablind!
  Jag skulle vilja få mer styrka i min träning det får fortsätta vara mitt mål, här finns lite kilo och kroppsförändringar sen graviditeten..
  Synligare muskler gärna..
  Jag har iaf förbättrat min cykling jämfört från när jag tog vårpremiären i år och jämfört med förra året efter graviditeten!

  Ha en härlig start på veckan
  Kram Sandra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *