fbpx

När jag vaknade igår morse kunde jag ana att solen sken och jag blev sugen på att väcka kroppen med en morgontur. Jag hoppades att en jogg skulle funka men jag fick nöja mig med en promenad. Den där höften som jag fick ont i när jag började med intervaller blev värre under lördagens löprunda med svägerskan. Nu är det vila och yoga som gäller fram till lördag.

Apropå att springa lopp så skulle jag vilja hylla min kära vän Jennica. Hon har visat för mig att det går bara man ger sig attan på något och att vi fungerar olika vad gäller mål och hur vi tar oss dit. Hon gick från att springa 5km på närmare 30 min till att klara det på 25, imponerande eller hur?! Det vinnande konceptet för henne var att ha en syster som lade upp hennes träning och framför allt som trodde på hennes förmåga (kanske till och med mer än hon själv). Grattis till er båda!

Att tro på sig själv ja, att det ska vara så svårt?!? Jag lyssnade på en föreläsning med Mia Törnblom igår. Vilken kvinna det är, så härlig, ärlig och rolig. Essensen i det hon pratade om kan sammanfattas såhär:

Våga ta plats, rätt plats utifrån det du är bra på. Att bara vara duktig räcker inte.

Att sälja handlar om att informera om vad du har att erbjuda, på ett övertygande (inte övertalande) vis. Att sälja är fint.

Assa när du gör bra saker, dvs gör en segergest (tänk fotbollsspelare som gör mål) när du lyckats med något, slutfört en uppgift på jobbet etc. Det lär kroppen vad som är positivt och det ökar sannolikheten att vi gör bra saker igen. Coolt tycker jag.! Minst fem gånger om dagen ska vi assa. Är ni med på det?

Lååång skugga på morgonturen
Coola Mia på akademibokhandeln i Lund

Flygande hälsningar /Nellie

7 svar

 1. Nej vad synd med din höft :(. Hoppas att vila och yoga gör att det fort blir bra.

  Mia är duktig, jag skulle gärna gå på någon föreläsning med henne. Jaha, då blir det väl till att öva på att assa nu då 😉 hade aldrig hört det ordet innan :).

  Må gott! Kram Jennifer

 2. Rackarns elaka höft. Hoppas att den blir bättre av vilan.
  Mia, ja, hon är härlig hon. Lyssnade till henne för några år sen och ett och annat tips fick man ju med sig hem.
  Kram

 3. Tråkigt med höften 🙁 men skönt att få en promenad iaf…
  Grymt jobbat av din vän (ja båda) den känslan är härlig att lyckas med träningen!
  Mia har jag aldrig lyssnat på men en bok har jag läst… Inspirerande att lyssna på kan jag tänka mig!
  Assa har jag aldrig heller hört, då måste uppfostran av en 8 åring ingå i assa… Han är trotsig! 😉
  Men en bra tanke… Man måste inse att man faktiskt är bra på saker och vara stolt och sträcka på sig… Nu ska jag assa fem ggr om dagen!

  Även om spa:t bara va ok så får du njuta av att det var lite miljöombyte och tid med familjen.. Lilltjejen ser nöjd ut! Så söt!

  Kram Sandra

 4. Hoppas höften ger med sig. Det är inte kul att inte kunna träna som man vill hälsar hon som inte har någon ursäkt alls till att inte träna…

 5. TACK snälla söta du för beröm! 🙂
  Och vad trist med din höft…det är ju så himla typiskt att man skadar sig i början när man tar tag i träningen igen. Det jag lärt mig är att man ska börja lugnt och klokt, jag började ju inte med intervaller förrän efter 6 månader ungefär. Bygga upp styrkan i kroppen först…men det behöver jag ju inte berätta för dig! Det är ju du som är proffset! 😉

  Och nu ska vi assa! Vi får peppa varandra! Bra tips!

  KRAM!!!

  Underbara bilder från Vadstena förresten! Goa lilla Maja, längtar efter henne!

 6. Härliga och inspirerande tips. Tråkigt med höften. Jag hade själv problem under många år med min höft men har lyckats mota bort det. Jag använde mig av vila, stretch och rörlighetsuppvärmning. Ge det tid, var tålmådig så kommer det släppa. Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *