fbpx

I torsdags var jag och Louise och lyssnade på en föreläsning om hur man kan få ett rikare liv, på alla plan, inte bara mer pengar i plånboken. Föreläsaren Charlie Söderberg (han från tidigare Lyxfällan-säsonger) var verkligen bra. Det finns så mycket av det han sa som jag skulle vilja återberätta men det hade nog bli en hel roman så jag ger er kortversionen.

Vad innebär det för mig för att vara framgångsrik? För att veta hur jag ska ta mig dit så måste jag ju veta vart jag är på väg. Hur ska jag annars kunna hitta en ”vägbeskrivning”? Det räknas alltså inte att säga vart jag INTE är på väg, för vem kan visa mig vägen dit?

Vi måste våga drömma och måla upp en vision av hur det bästa liv vi kan tänka oss skulle se ut. Sen gäller det att vi tror att det är möjligt att ta oss dig även om vi inte har en susning om hur det ska gå till. Om vi vågar ta ut segern i förskott så är det större chans att segern blir vår.

De flesta av oss försöker hitta balans mellan tid och pengar. Vi vill ha tillräckligt med pengar för att kunna göra roliga saker på fritiden, samtidigt som vi vill ha ett jobb som vi tycker om. Charlies bästa tips för detta är att se till att tjäna pengar när vi sover och att jobba med något som vi skulle göra även om vi inte fick betalt. Låter det omöjligt? Inte enligt Mr. Söderström. Det gäller bara att tänka utanför det inrutade ramarna. Jag tycker det låter spännande!

Läs gärna mer om vad Balansekonomi har att erbjuda. Tack Charlie för en inspirerande kväll!

Sorry, inte världens bästa bild kanske

Flygande hälsningar /Nellie

6 svar

 1. Intressant föreläsning! Jo jag kan tänka mig att sova och låta kronorna rulla in under natten! 😉 vilket enkelt jobb att sova sig till en förmögenhet! Kan man kanske sova på dagen också så blir det övertid? Ob? Hihi
  Tack för din grattis hälsn

  Hoppas att du har haft en härlig dag!
  Kram Sandra

 2. Oj det lät verkligen som en spännande föreläsning! Det lät väldigt klokt det du skrev och visst är det väl så att man måste våga tro att man kan uppnå det man vill.

  Sv. Det blev lite lätt jogg i solskenet idag och senare ikväll blir det ett styrkepass :-).

  Ha det gott! Kram Jennifer

 3. Vad intressant! Skulle gärna lyssnat på Charlie, kan tänka mig att det vore givande! Fast jag skulle också vilja höra lite om hur man kan tänka när livet inte blir som man planerat, som i mitt fall när sjukdomen kom emellan och jag sitter här med en lång utbildning och höga csn-lån och sedan inte kan jobba. Alltså, sådant kan man ju aldrig förutse och såklart inte planera inför, men jag skulle vilja ha lite inputs när det gäller hur man gör. Som med pensionssparande, bostadsköp, ja allting blir ju annorlunda. Plötsligt stängs vägarna som man har kämpat så för att nå. Hur gör man då? Kan man göra något för att påverka sin ekonomi i den situationen? Nu låter detta svamligt, men du kanske förstår hur jag menar?:) Men jag håller med C, om man har målet att jobba med det man brinner för så är nog chansen att lyckas enormt mycket större än om man bara jobbar för att ha råd att leva!

  Kramkram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *