fbpx

Är ni som jag att ni glömmer bort att äta när ni håller på och fixa där hemma? Och när ni kommer på att det var nog ett tag sedan ni åt så känner ni hur hungriga ni är? Precis så är jag! I går var en sådan dag. Efter frukost (som var ganska sen) så satte jag i gång att måla och var inte klar förrän frammåt tidig eftermiddag. Lunch hade jag ju helt glömt bort, och hungrig som en varg var jag. Inga rester i kylen så vad slänger man då ihop som inte är allt för onyttigt? Min första tanke var såklart omelett. Men till min besvikelse var äggen slut. Hur kan de vara det, vi har ju alltid ägg hemma?!? Plan B. Jag visste att vi hade mycket sallad (ruccola och babyspenat) men ville ha något varmt också. Jag hittade färsk tortellini i kylen och bestämde mig för att göra en enkel pastasallad, med betoning på sallad snarare än pasta. Så här gjorde jag:

Snabb tortellinisallad
Färsk tortellini (tomat och mozarella)
Ruccola och babyspenat
Toma
Olivolja
Citronsaft
Örtkryddor
(Rödlök/Purjolök hade varit gott också)

Börja med att koka upp vatten till tortellinisarna (kom ihåg att salta vattnet ordentligt). Skölj sedan salladen och skär tomaten. När vattnet kokar, lägg i tortellinisarna och häll av vattnet när det kokat klart. Lägg så mycket pasta som du vill ha i en skål (jag tog 10st) och häll på lite olja, citronsaft och örtkryddorna. Blanda runt. Blanda sen i salladen och tomaterna. Klart!

Snabb tortellinisallad i fin loppisskål

Till resten av pastan kan man t.ex. göra en enkel tomatsås och vips har du en snabblunch (eller två) till. 🙂

Flygande hälsningar /Nellie

2 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *