En hållbar vardag

Jag heter Nellie och jag är hälsosam. Mer om mig hittar du här. På bloggen skriver jag om min hälsa i min vardag och syftet med denna blogg är att inspirera till hälsosamma val i vardagen samt att skapa medvetenhet kring hälsa i allmänhet. Jag skriver om i huvudsak 5 kategorier som jag tycker är viktiga för min hälsa: Mat, motion, mentalt, miljö och familjeliv.

Mat
Jag har ett stort intresse för mat och är ständigt nyfiken på att testa nya rätter och smaker. Min filosofi är att mat ska vara god och näringsrik. Många maträtter kan en enkelt göra med näringsrika och balanserade bara genom att lägga till, ja kanske till och med smyga in, mer grönsaker. Vår vardagsmat består av högt och lågt; ena dagen en stek, andra dagen en vegetarisk linssoppa. Rätt ofta blir det min paradrätt – kylskåpsrensning.

Mat-minvardagshalsa

Motion
Det har alltid varit naturligt för mig att motionera. Jag är en person med mycket myror i benen och sitter ogärna stilla för länge. Mina träning- och motionsvanor varierar beroende på hur mitt liv ser ut i övrigt, men jag är alltid fysiskt aktiv på ett eller annat sätt.

Mountainbike

Mentalt
Jag tror att det vi tänker blir sant. Det är därför det är så himla viktigt att tänka på det vi vill ska hända. Jag är övertygad om att tankens kraft är stark och att vi därmed har en förmåga att påverka hur vi mår och hur vi förhåller oss till omvärlden. Lite motsägelsefullt tror jag även att det är viktigt att inte tänka ibland och låta hjärnan vila. Då skapar vi utrymme för känslor och förnimmelser att ta plats och kan höra vad kroppen har att säga.

Yoga vid havet

Miljö
Hållbarhet är ett ledord i de flesta val jag gör och jag försöker bidra på det sätt jag kan för att värna om vår planet. Jag väljer till exempel naturlig hudvård, ekologisk mat och är noga med att sopsortera. Jag tänker att små enkla saker i vardagen gör stor skillnad i det stora på sikt.

Blekinge skärgård

Familjeliv
När vi fick barn ändrade livssituationen drastiskt. Det tog lite tid att anpassa sig till omställningen men jag insåg  ganska snart att det blir vad man gör det till. Hela livet behöver ju inte förändras bara för det. Visst är barnen i fokus och högt prioriterade men min hälsa är fortfarande viktig, kanske till och med viktigare med tanke på de prövningar jag utsätts för som förälder.

Skogsutflykt