Dansa och yoga tillsammans

Barn gillar att röra på sig och många har svårt för att komma ner i varv och slappna av. Så varför inte slå ihop två roliga aktiviteter till en?

Vi dansar och yogar hela familjen tillsammans, lekfull och prestationslöst. Klasserna börjar med enkla danser där barnen får öva på koordination och att följa/härma efter olika rörelser. Klassen fortsätter sedan med ett yogaäventyr där vi använder fantasin och gör enkla men kraftfulla övningar som övar balans, styrka, koordination och rörlighet. Vi övar oss också på att andas, vila och slappna av för att kunna hantera stress och hitta en lugn inre plats även utanför yogasalen.

Barn och vuxna yogar och dansar sida vid sida eller tillsammans i olika parövningar. Barnen kan vara mellan 4 och 8 år, de vuxna får vara hur unga eller gamla som helst. Alla dansar och yogar efter sina förutsättningar.

När: Söndagar kl 15.00-15.45 under v. 38 – v. 42 (OBS! uppdaterat)
Var: Byahuset, Lundavägen 2 i Södra Sandby
Pris: 200 kr/pass för 1 vuxen + 1 barn . Ytterligare barn betalar 50 kr/pass.

Drop-in med begränsat antal platser. Boka din plats senast fredagen samt vecka nellie.rolf@gmail.com.


Som förälder till barn och ungdomar är det viktigt att vara inkännande och lyhörd. Fördelen med att börja yoga redan som barn är att barnen är öppna för nya saker och har lätt att ta till sig nytt tänkande och nya rörelser som de kommer att ha nytta av i framtiden. Får barnen redan tidigt lära sig hur det känns när kroppen får röra på sig och hur det känns när kroppen får slappna av har vi gjort ett bra förebyggande arbete mot den stress som finns i samhället i stort, i skolan och i familjen.

Tipsa gärna vänner och bekanta ni tror kan vara intresserade. Är du inte redan med i Facebookgruppen Familjeträning i Dalby så gå gärna med i den för löpande information om olika aktiviteter i Dalby med omnejd. Det går också bra att bjuda in dina Facebook-vänner till denna grupp. Tack för hjälp med spridning!